Παράλληλη Παιδεία Facebook

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ «ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ» για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία, η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού του φροντιστηρίου μας σε συνεργασία με την εταιρεία "Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας".
Στην εκδήλωση σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση μαθητών και γονέων.

 

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός μέσω INTERNET

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής) και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.
Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία για περισσότερες πληροφορίες.
Επίσης, ακολουθείστε τους ακόλουθους συνδέσμους:
 
Σχέδιο Διδασκαλίας για το Δημοτικό: 
-      Παραδείγματα για τη Διδασκαλία στο Δημοτικό:  
-      Σχέδιο Διδασκαλίας για το Γυμνάσιο:
-      Παραδείγματα για τη Διδασκαλία στο Γυμνάσιο: 
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Ολη η εγκύκλιος του Υπουργείου για τις αιτήσεις-δηλώσεις των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΘΕΜΑ: Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης  υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδας Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

          Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, το χρονικό διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου  έχει καθοριστεί ως προθεσμία για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) (ομάδας Β΄) και των αποφοίτων που επιθυμούν είτε να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ(Ομάδα Β΄) είτε να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση.
            Το περιεχόμενο των πέντε (5) Υποδειγμάτων των Αιτήσεων –Δηλώσεων κατά περίπτωση και ο τρόπος συμπλήρωσης και υποβολής τους, καθώς και τα στοιχεία, τα οποία συμπληρώνει κάθε κατηγορία υποψηφίων αναφέρονται αναλυτικά στα επόμενα κεφάλαια.
            Συνημμένα σας στέλνουμε τα υποδείγματα των 5 διαφορετικών εντύπων  της Αίτησης – Δήλωσης μαζί με τις πληροφορίες – οδηγίες που συνοδεύουν την καθεμία, στα οποία αναφέρονται και τα δικαιολογητικά κατά περίπτωση. Φέτος και για πρώτη φορά υπάρχει και ένα επιπλέον υπόδειγμα Αίτησης – Δήλωσης « ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», που αφορά αποκλειστικά στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’), για το οποίο αποστέλλεται διαφορετική εγκύκλιος μόνο προς τα ΕΠΑΛ. 
            Η Αίτηση – Δήλωση  υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Το έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης (βλέπε συνημμένα)  έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr/exams), από όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το Λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερομένους. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει χειρόγραφα την ανάλογη Αίτηση – Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει ηλεκτρονικά ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο Λύκειο που φοιτά ή στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο, αν πρόκειται για απόφοιτο. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο πρόγραμμα «ΝΕΣΤΩΡ» εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο υποψήφιος ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται  στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης. Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης αρχίζει την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου,  και λήγει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου του 2011. Τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση - Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Μέχρι πέρυσι οι Αιτήσεις- Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλονταν από 1 έως 20 Φεβρουαρίου ενώ των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) κατά το μήνα Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο.